Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tellington TTouch® basisworkshop voor hondentrimmers

juli 22 @ 13:30 - 17:30

€130

Kom je in je dagelijkse praktijk honden tegen die snel last hebben van spanning? Of die snel gestrest raken bij de geluiden in je trimsalon? Of het spannend vinden om bijvoorbeeld geborsteld te worden? Of krijg je honden die last hebben van fysieke klachten? En wil je de trimervaring voor deze honden en jezelf verbeteren? Doe dan mee met deze TTouch® workshop!

Tellington TTouch® is een methode die je kunt inzetten om spanning in het lijf te verminderen. De zachte aanrakingen zorgen ervoor dat het dier zich bewust wordt van waar spanning in het lijf zit en leert die los te laten. Een dier komt meer in balans, zowel fysiek als emotioneel, en zal daardoor beter om kunnen gaan met stressvolle situaties.

Ook het werken met bandages (elastische banden) om het lijf kan helpen het dier een veilig en geborgen gevoel te geven door de constante lichte druk op het lichaam.
Bovendien heb je als trimmer met TTouch een tool in handen, zodat je iets voor het dier kunt doen op momenten van stress.

Tijdens de workshop leer je een aantal eenvoudig toe te passen TTouches en ook het werken met bandages. We zullen kort kennismaken met het doen van grondwerk. We stemmen zoveel mogelijk af op waar je tegenaan loopt in je dagelijkse werk.

De workshop wordt gegeven door gecertificeerd TTouch Practitioner Saskia Blok. Meer over TTouch en Saskia kun je terugvinden op haar website www.ttouch4animals.nl

Tijdens de workshop werk je met tweetallen op één hond. Wij verzorgen de honden waarop gewerkt wordt tijdens de workshop. Wil je toch graag je eigen hond meenemen, is deze niet groot en niet agressief tegen katten en konijnen, neem dan contact op met Jessica onder nummer 06-44326122 om de mogelijkheden te bespreken.

Praktische informatie:
Deelnemers minimaal 6 en maximaal 8
De workshop wordt gegeven op zaterdag 22 juli 2023
Tijd: 13.30 tot ca. 17.30
Locatie: Rabbits Company, Liszthof 35 te 2402 GP Alphen aan den Rijn

Opgeven

Locatie

Rabbits Company
Liszthof 35
Alphen aan den Rijn, Zuid Holland 2402GP Nederland
+ Google Maps